Ontstaan van ‘Easy-sax’

Ton Konings, de saxofonist, heeft vele jaren ervaring met het spelen en optreden in het Easylistening JazzTrio ‘No Problem’

Dit Jazztrio is nog steeds het meest gevraagde jazzbandje voor achtergrondmuziek in Nederland. Voor info hierover en over de bandformaties die mogelijk zijn: ga naar de betreffende website.

In de afgelopen jaren werd er geregeld gevraagd of het niet mogelijk was om de saxofonist als solist in te huren samen met een DJ. Dat is toen ook een aantal malen gedaan, maar leidde geregeld tot een onduidelijke situatie. Dat kwam vanwege het verschil in verwachtingspatroon bij de klant, zijn gasten, de DJ en de saxofonist. Een aantal jonge gasten verwachtte van de DJ een soort House/Dance muziek terwijl de gastheer de boeking had gedaan voor rustige jazzy achtergrondmuziek. Als resultaat kwam er van alles wat. Toen is besloten om een duidelijk concept neer te zetten: De One Man Band ‘Easy-sax’. Een saxofonist zonder DJ, maar met eigen begeleidingsbanden die van te voeren zorgvuldig werden samen gesteld en waarmee een breed en duidelijk repertoire is neergezet. Niet alleen jazzy en latin, maar ook ouderwetse liedjes van goede kwaliteit en nostalgische songs die altijd geliefd blijven. Dat blijkt een groot succes.

Wat is er bijzonder aan?

Deze One Man Band ‘Easy-sax’ onderscheidt zich duidelijk van de bekende Party DJ saxofonisten zoals wij die kennen van de Disco/Dance/Hiphop/House feestjes. Deze saxofonist speelt zonder DJ, maar met eigen apparatuur en heeft ook niet de gebruikelijke repeterende DJ beat programma’s. Wel kan er lekkere funky, jazzy lounge muziek gespeeld worden als daar vraag naar is.

Waarom voor deze speciale One Man Band kiezen?

  • Vanwege het zeer brede programma dat mogelijk is, omdat de saxofoon hier niet afhankelijk is van de (live) contrabas en (live) gitaar zoals in het JazzTrio. Er kan nu een keuze gemaakt worden uit een breed scala van hoogwaardige begeleiding tracks. Daardoor kan er snel ter plekke gewisseld worden tussen verschillende muzieksoorten en muziek uitvoeringen. Van het spelen van een verstild luisterliedje tot het soleren met een spetterende bigband.
  • Vanwege de prijs. Als er een klein budget beschikbaar is en er toch kwaliteit wordt geëist, is deze One Man Band de oplossing. Met ‘Easy-sax’ wordt er kwalitatief hoogwaardige en stijlvolle muziek in huis gehaald voor een kleine prijs. Stijlvol, ook qua kleding. Deze wordt altijd aangepast aan de omstandigheden.